
BAKI, 25 mart. TELEQRAF
Şişkinliyin və ya həzmsizliyin qarşısını almaq üçün hər yeməyin müddətini 20-30 dəqiqə uzatmaq lazımdır. Zülal və liflər çeynəmə tələb edir.
Teleqraf xəbər verir ki, bu barədə "MedicalXpress"-ə Klivlend Klinikasının Davranış Sağlamlığı Mərkəzindən psixiatr Lesli Heynberq məlumat verib.
Mütəxəssislər sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün yeyə biləcəyiniz qidalara diqqət yetirməyi məsləhət görürlər. Bununla belə, doktor Haynberqin fikrincə, qidalanmanın sürəti heç də az əhəmiyyət kəsb etmir. Mütəxəssisin fikrincə, bir "porsiya"nı 20-30 dəqiqədən az müddətdə yemək olmaz.
“Mədənin bir sıra hormonal siqnallar vasitəsilə beynə doyduğunu bildirməsi təxminən 20 dəqiqə çəkir. Ona görə də insanlar tez yemək yeyəndə bu siqnalları görməyə və asanlıqla həddən artıq yeyə bilərlər”, - mütəxəssis deyib.
Heynberq əlavə edib ki, tez yemək yeyən insanlar daha çox hava udmağa meyllidirlər. Bu vərdiş şişkinliyə və ya həzmsizliyə səbəb ola bilər.